Ob široki ponudbi kavbojk na trgu je pravi izziv najti popolne, ki niso samo modne, ampak se tudi dobro prilegajo posamezni postavi. Kot pomoč pri nakupu moških kavbojk smo vam pripravili uporabne smernice, ki vam bodo olajšale odločitev.

5 najpogostejših krojev moških kavbojk

Moške kavbojke so običajno na voljo v petih različnih krojih, ki se prilegajo določenim tipom postave. Za vsakega od tipov bomo na kratko opisali, katerim moškim se najbolj podajo.

Skinny – te kavbojke se tesno prilegajo nogam in se končujejo na „korenček“. Običajno imajo nizek do srednje visok pas in se najbolj podajo moškim suhe postave, izogibajo pa naj se jim izredno suhi moški in bolj mišičasti, saj ta tip kavbojk najbolj očitno poudari postavo in njene značilnosti.

Slim – te kavbojke so ravno vmesna varianta, saj niso ne pretesne, ne preveč ohlapne. Prilegajo se postave in so najprimernejše za suhe moške in tiste z atletskim tipom postave. Udobno jih lahko nosite pri različnih aktivnostih.

Regular – Te kavbojke so ravne, najbolj klasične, običajno s srednje visokim pasom. Prilagojene so tako, da se podajo večini postav. Idealne so za mišičaste moške in tiste s širšimi boki, izogibajo pa naj se jim moški močnejše konstitucije, saj izredno poudarijo postavo.

Relaxed – ta tip kavbojk je namenjen sproščenemu slogu in se ne prilega tesno telesu. Primeren je za vse tipe postave, odsvetujemo ga samo zelo suhim moškim, ki jim bo ta tip kavbojk običajno prevelik.

Loose – Ta tip kavbojk je vrečast in zagotavlja dovolj prostora tako pri stegnih, nogah in kot zadnjici. Najraje ga nosijo moški z močnejšim tipom postave, saj jim zagotavljajo dovolj udobja pri vseh aktivnostih.

Kako izbrati pravo višino pasu kavbojk

Pri nekaterih tipih kavbojk imate možnost izbirati tudi želeno višino pasu, zato v nadaljevanju podajamo nekaj smernic. Visoki pas je idealna izbira za moške z močnejšo postavo, saj jo poudari ravno na pravih mestih. Pri tem tipu kavbojk se izogibajte nošenja majice znotraj pasu.

Srednji pas ima večina zgoraj naštetih modelov kavbojk in je prava izbira za vse postave in za vse priložnosti. Nizek pas po drugi strani priporočamo vsem, ki si želijo bolj sproščenega sloga in radi nosijo tak tip kavbojk.

V vsakem primeru je najbolje, da kavbojke nakupujete tam, kjer imate veliko izbire moških kavbojk, saj boste tako zlahka našli točno tisto, kar si želite in kar potrebujete.