Ni boljšega občutka, kot kadar se počutite odlično v svoji koži in k temu lahko bistveno pripomore tudi prava izbira elegantne obleke. Vendar ob veliki ponudbi to ni vedno enostavno, zato smo za vas pripravili 5 uporabnih nasvetov, kako najti elegantno obleko, ki vam je pisana na kožo ter se odlično poda vašemu značaju in tipu postave.

Prilagoditev obleke vrsti dogodka

Eden od dejavnikov, ki jih morate upoštevati, ko nakupujete ali iščete elegantno obleko, je vrsta dogodka, ki se ga boste v njej udeležili. Kadar se odpravljate na večerno prireditev ali v gledališče, ne morete zgrešiti z izbiro dolge elegantne obleke, vsekakor pa so primerne tudi krajše obleke, če le dogodek ni preveč formalne narave. Po drugi strani ste lahko za družinska srečanja in praznovanja še bolj svobodne ter izberete obleko, v kateri sijete, se počutite udobno in se lahko v njej gibate, zaplešete ter preživite več ur.

Izbira prave obleke za vaš tip postave

Izberite elegantno obleko tako, da najbolj poudari tiste dele vašega telesa, zaradi katerih ste najbolj samozavestne. Že diskretno odprta ramena lahko dosežejo popoln učinek in prebudijo zapeljivost v vas. V nekaterih oblekah pridejo do izraza vaše noge, ki jih lahko vizualno še podaljšate z izbiro pravih petk. Spet tretje elegantne obleke se prilegajo vašemu telesu in poudarijo vaše obline. Za vse z močnejšo postavo so idealna izbira elegantne obleke za močnejše, ki poudarijo postavo kot celoto in poskrbijo, da se v njih počutite kot zvezda.

Kako izbrati barvo?

Pri barvi elegantne obleke ni posebnih omejitev, saj se v sodobnem času tudi na elegantnih dogodkih nosijo obleke opaznih barv. Pomembneje je, da izberete barvo, ki se poda tonu vaše kože in predvsem tako, ki jo imate radi ter se v njej dobro počutite. Zakaj ne bi stopili izven svoje cone udobja in si ogledali na primer rumene elegantne obleke, ki so tudi modni hit zadnjih mesecev. S pravo izbiro bodo vse oči uprte v vas, vi pa se boste počutili poživljeno in sijočo.

Pravilo: manj je več

Pri izbiri elegantne obleke velja pravilo: manj je več. To še posebej velja, če boste svoj videz nadgradili s številnimi modnimi dodatki. Kadar je vsega preveč, se izgubi vtis, ki bi ga obleka sicer naredila, zato izbirajte premišljeno. Več kot boste imeli dodatkov, bolj enostavna in nevpadljiva naj bo obleka – in obratno, kadar je elegantna obleka že sicer bogata z dodatki in dizajnom, izberite le še diskretno torbico in čevlje ter kakšen kos nakita.

Prilagoditev obleke vašim aktivnostim

Vsekakor morate ob izbiri elegantne obleke premisliti, koliko časa boste v njej preživeli in ali je primerna za vse aktivnosti. Če boste na primer veliko sedeli, je bolje izbrati ohlapnejšo obleko, saj se boste sicer počutili neudobno. Če boste veliko plesali, razmislite o dolžini obleke, saj vas lahko predolgo krilo, ki se ovija okoli gležnjev, pri tem ovira.

Ključno pravilo, ki velja vedno in povsod – tako pri izbiri elegantne obleke kot drugih oblačil – pa je, da na prvo mesto postavite svoje počutje in izbirate oblačila, ki podprejo vašo samozavest ter vam pomagajo, da se v vseh okoliščinah počutite dobro v svoji koži.